• //
  • - تعداد بازدید: 194
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

راه اندازی دستگاه آرتی ام اس در بیمارستان ابن سینا

نخستین دستگاه rTMS (تحریک مغناطیسی مغز) در مرکز آموزشی درمانی روانپزشکی ابن سینا به بهره برداری رسید. با پیگیری مدیریت تجهیزات پزشکی و تامین اعتبار از محل درآمد های اختصاصی دانشگاه و مساعدت خیرین، این دستگاه با ارزش برابر با 23 میلیارد ریال تهیه و به این مرکز تحویل داده شد و نخستین دستگاه در مراکز دولتی تابعه دانشگاه می باشد. انتظار می رود این دستگاه قادر به خدمات رسانی به 20 بیمار در روز باشد.

شایان ذکر است تحریک مغناطیسی مغزی  یا " آرتی ام اس یک روش غیرتهاجمی و درمانی بدون درد است. این روش درمانی نوین جهت مقاصد درمانی و پژوهشی مختلفی از جمله درمان اختلالات روانپزشکی به کار می رود.در این روش با استفاده از یک سیم پیچ عایق بندی شده که روی سر گذاشته می شود، در فواصل زمانی کوتاه میدان مغناطیسی ایجاد می گردد. تحریک مغناطیسی مغزی یک روش درمانی غیرتهاجمی و بدون درد است که در آن مناطقی از مغز مورد هدف پالسهای مغناطیسی قرار می گیرد. به دنبال این تحریک مغناطیسی جریان الکتریکی ضعیفی در مغز ایجاد میشود که مدارهای عصبی را به صورت کوتاه مدت فعال و یا مهار میکند. از مزایای این روش درمانی می‌توان به غیر تهاجمی بودن، عدم نیاز به بیهوشی و نداشتن عوارض شناختی اشاره نمود. قدرت میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط دستگاه آر تی ام اس مشابه اِم آر آی و تقریباً بی خطر است.

 در این روش بیمار بر روی یک صندلی قابل تنظیم می نشیند ،کویل دستگاه (سیم پیچ) برروی سر بیمار قرار می گیرد. میدان ضعیف مغناطیسی ایجاد شده توسط دستگاه آر تی ام اس به صورت متناوب تغییرجهت میدهد وتحریک مکرر در یک واحد زمانی کوتاه توسط دستگاه انجام می شود.براساس نوع بیماری و پروتکل درمانی مناسب تعداد جلسات و طول مدت درمان مشخص می گردد.

با توجه به افزایش شیوع افسردگی واضطراب و سایر اختلالات روانپزشکی،موارد مقاوم به درمان و محدودیت اثر بخشی سایر درمان ها این روش درمانی غیر تهاجمی به عنوان گزینه درمانی نوین و موثر می تواند به درمان طیف وسیعی از بیماران کمک کند.

 

  • گروه خبری : اخبار مدیریت
  • کد خبری : 109818
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن استاتیک شماره 75 موجود نیست